Matchverslag FC D-C Boys- Réunion Merxem 7-0:

Om 12 u kwamen we bij elkaar om om 13u de wedstrijd te spelen tegen Réunion, ons elftal voor vandaag was maar 12 man groot waaronder Dave tyck (penningmeester) die al 20 jaar niet meer gevoetbald had en ons vandaag moest depanneren wegens een blessure van Emre die na 20 minuten in de 2de helft niet meer verder kon.
De wedstrijd werd vandaag opgang getrapt door de dochter van onze wedstrijdbal sponsor Gunter Uytterhaegen waarvoor nogmaals een dikke dank je wel.
We begonnen de 1ste helft, hadden het grootste deel ook balbezit, kregen een paar kleine kansjes maar werden nog niet beloond. In de 16de minuut rukte onze rechtsachter Ken op tot aan de achterlijn en iedereen dacht een voorzet maar zijn schot/voorzet ging over de keeper er in en zo kwam de bevrijdende 1-0 op het bord. Onze verdediging stond pal vandaag en daardoor kreeg Merxem geen enkele echt kans, in de 21ste minuut een scherpe aanval die mooi afgewerkt wordt door Andy Luijckx en de 2-0 is er. We blijven mooi ons eigen spel spelen met scherpe counters en aanvallen wanneer weer zo een scherpe aanval bij Janathan Alkan komt en knap binnenschiet staat het 3-0 in de de 26ste minuut. De rust komt bijna in zicht met nog 2 minuten op de klok wanneer Andy Luijckx zijn 2de van de dag maakt en de bordjes op 4-0 zet. We gaan rusten met een 4-0 voorsprong waarbij we de 1ste helft domineerde en onze keeper weinig tot niets te doen had. Emre melde dat hij niet echt verder kon en moest Dave zich uiteindelijk klaarstomen om toch in te vallen in de 2de helft.
In de 2de helft startten we sterker dan anders en gefocust waardoor we direct terug voor de aanval kozen. In de 40ste minuut wordt er een vrijschop net buiten de 16 gegeven, kristof legt de bal klaar en trapt hem mooi over de muur binnen 5-0. Réunion Merxem kreeg een paar aanvallen in elkaar gevoetbald maar geraakte niet voorbij onze verdediging. Op een tegenprik werd Andy foutief neergehaald in de 16 en zo kon onze keeper Bjorn De Herdt ook zijn goaltje meepikken en de stand op 6-0 zetten. Toen was het zover de wissel Emre eraf-Dave erin een paar verschuivingen op enkele posities maar die werden mooi opgevolgd. In de slotfase creëerden we nog een mooie aanval die knap afgewerkt werd door Janathan Alkan en zo werd de eindstand 7-0 een 2de clean sheet voor onze keeper en een dikke proficiat voor de hele ploeg.
Toen de andere uitslagen in de late namiddag binnenkwamen konden we besluiten dat we op die voorlopige 1ste plaats blijven met 3 punten meer en een match meer dan de 2de en 3de in de stand.
Super gedaan boys en bedankt aan alle supporters die aanwezig waren.

Volgende week nemen we het in Wommelgem tegen Benne B op.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.