Bekercampagne voorronde’s + kwartfinale

⚽️⚽️Sifra – The D-C Boys uitslag 0-4 pen 3-3⚽️⚽️
We trokken vorige week zaterdag met zen 13naar het mooie complex aan het peerdsbos om de 5de van de 3B partij te geven voor onze 1ste beker wedstrijd. We waren niet op volledige sterkte, maar hadden er volle goesting in. We startten de wedstrijd wat zoekend daar we kunstgras niet gewoon zijn en enkele verschuivingen hadden moeten doorvoeren. Na de studie ronde zoals ze dit noemen begonnen we door te drukken met enkele mooie kansen waar we geen doelpunt uit konden maken. Sifra kreeg op het einde van de 1ste helft 1 kans maar onze doelman Björn De Herdt stond paraat. We gingen rusten met een 0-0 maar begonnen nog meer in een goede afloop te geloven omdat Sifra bijna niet in het spel voorkwam.
In de 2de helft begonnen we met dezelfde hoge druk naar voren en dat leverden ons enkele corners op waaruit onze kapitein Kevin Schrijvers op een hoge perfecte corner van Jeffrey Wartel de 0-1 scoorde.
Enkele minuten later scoorde Glenn Mertens de 0-2 na een mooie aanval. Nog geen 2 minuten later kregen we een penalty en die werd omgezet door Glenn Mertens en bracht de stand op 0-3.
We moesten nog 10 minuten spelen en Sifra kreeg nog eens een kans, onze keeper misrekende zich op een bal en liet deze losglippen… onze Capi was er nog om de bal in corner te werken voor de voeten van een Sifra speler, kort daarna counterde we weer heel snel en Andy Luyckx maakte er 0-4 van en dat werd dan ook de eindstand. Er moesten ook penalty genomen worden voor het klassement en daar werd het 3-3.
Een dik verdiende overwinning, we doen nog mee voor de volgende ronde.
De volgende match wacht ons nog een 3de klasser DK Nieuwmoer.

⚽️⚽️ matchverslag The D-C Boys – DK Nieuwmoer 2-0 penalty’s 5-5⚽️⚽️
Voor onze 2de wedstrijd in de bekercompetitie namen we het op tegen DK Nieuwmoer die 11de waren geëindigd in 3de A.
We speelden deze match op een andere locatie om deze te koppelen aan onze spaghetti slag waar we 90 eters over de vloer kregen. Voor de match moest beginnen moesten we nog ff alle zeilen bijzetten als bestuur om het terrein speelklaar te maken.
We kregen alles dik in orde om de wedstrijd te kunnen laten aanvatten om 13u. Onze selectie bestond uit 12 man, waarvan onze T2 nog eens zijn voetbalschoenen van de haak kon halen. We namen de wedstrijd weer in de hand met verscheidene kansen, die allemaal naast gingen. Nieuwmoer probeerde onze druk tegen te houden om steeds de lange bal naar voren te trappen naar 1 van hun spitsen maar onze verdediging stond er zoals gewoonlijk heel sterk en gaven weinig weg. We konden in de 1ste helft niet meer scoren ondanks de vele kansen.
We startten de 2de helft zoals we dit altijd doen, en kregen al direct enkele kansen. Na een mooie aanval tikte Andy Luijckx de bal in doel, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Na een mooie aanval wordt Kristof Luijckx neergehaald in de 16, we kregen de penalty niet. Nog geen minuut later weer een dubieuze fase in de 16 en nu legde de scheids de bal op de stip. Glenn Mertens zette zich achter de bal en zette deze mooi om 1-0, een bevrijdende goal.
Nog geen 2 minuten later maakte Andy Luijckx de 2-0 met behulp van de keeper. Nieuwmoer kreeg op het einde van de wedstrijd plots nog een paar kansjes om de aansluitingstreffer te maken maar onze keeper Björn De Herdt hield weer al zijn netten schoon, de zoveelste cleansheet van dit seizoen. De eindstand werd 2-0 en de penalty reeks werd 5-5 en kon er ons nog maar weinig gebeuren richting kwartfinale maar moesten tot half vijf wachten voor we het zeker wisten.
We gaan als enigste ploeg uit de 4de reeks door en spelen volgende week thuis op ons veld boterlaarbaan 150, 2100 Deurne om 13u de kwartfinale tegen FC Chossel Sport (8ste in 3de C).

⚽️⚽️matchverslag Fc The D-C Boys – Fc Chossel Sport 1-3⚽️⚽️
We hadden allemaal heel veel zin in de wedstrijd tegen Chossel, om de halve finale te bereiken en Chossel sport had een hele jonge ploeg op het veld staan dus we wisten dat het toch een zware match ging worden, mits enig onderschatting van enkele spelers. We startten de 1 ste helft en Chossel speelt direct op de lange bal naar voren om hun snelle spits en flanken in stelling te brengen. Ze krijgen al bij al maar weinig echte doelkansen maar wel overwicht want wij moesten achter de bal lopen. Na een snelle counter kwamen we bijna op 1-0 maar de bal ging er niet in, we kregen nog enkele snedige kansen en corners maar de bal wou er niet in, Chossel kreeg nog een penalty maar konden deze niet benutten en daarmee bleef het heel spannend in de 1ste helft, vlak voor rust krijgt Chossel nog een vrije trap net buiten de 16, ze trapten deze richting keeper die de bal wou wegboksen maar de bal ging tegen onze capi en zo in doel en kwamen we 0-1 achter en dit vlak voor rust op zo een wijze was toch een opdoffer. We gingen rusten met een 0-1 achterstand.
We startten de 2de helft en drukte Chossel tegen zijn eigen doel, maar de bal wou er niet in, de stand bleef 0-1 en spel stijl werd grimmiger met enkele gele kaarten voor beide ploegen. Na een scherpe tegen aanval van Chossel maakten ze er 0-2 van, en hadden wij het moeilijk om een fysieke match de kopjes positief te houden. Ze kwamen ook nog door een actie langs links en scherp schot van dichtbij van op de doellijn werd het zelfs 0-3. En de mogelijke kwalificatie was ver weg, we maakten nog 1-3 via Andy Luijckx maar de buit van Chossel was binnen.
Wij willen Fc Chossel sport feliciteren met hun plaats in de halve finale, ze konden ons verslagen als enige dit seizoen!!!
Voor ons zit het seizoen erop, geniet van de nodige vakantie, en we maken ons klaar om de start in de 3de reeks.
Fijne vakantie en rust voor de supporters en niet spelers, en spelers onderhoud de conditie want dit zal nodig zijn volgend seizoen.
Het bestuur wil jullie allemaal alvast dik bedanken voor de steun en de inzet, we zien jullie graag terug volgend seizoen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.