Matchverslag FC The D-C Boys – Amber C 4 – 2

Vandaag speelden we weer een thuismatch tegen de grootste ploeg uit ons verbond want deze ploeg heeft verschillende ploegen actief in alle afdelingen, Amber C stond voorlaatste maar in voetbal wil dit toch allemaal niet veel zeggen.
We trapten de wedstrijd op gang en kregen al meteen een goede kans door een voorzet van op rechts en onze kapitein Kevin Schrijvers kopte voorlangs.
Nog geen minuut later stond Andy Luijckx aan het kanon van buiten de baklijn maar de keeper pakt de bal mooi, In de 4de minuut rukt Michael Pintens door op links snijd naar binnen en knalt op de doel, de bal die van richting veranderde door een speler van Amber werd mooi gepakt door de doelman.
In minuut 9 is het dan eindelijk zover de openingsgoal wordt gescoord door Andy Luijckx op assist van broer Kristof Luijckx.
In de volgende minuten krijgen we 4 corners maar een doelpunt valt er niet uit.
Amber kwam in de 14de minuut wat opzetten en kreeg een corner, deze werd door onze verdediging goed verdedigd.
Na een kwartier spelen kwam Michael Pintens goed mee verdedigen en verlegde met een sublieme pas het spel van links naar rechts naar glenn Mertens die door midden oprukte en de verdedigers van Amber achterliet en de bal mooi klaar legde voor Andy Luijckx 2-0.
In de 20ste minuut maakt Glenn Mertens de 3-0 na een slechte inworp van Amber in de voeten van Glenn Mertens die mooi afwerkte. Amber komt wat meer opzetten in de laatste minuten van de 1ste helft met nog een corner die door Steve Segers wordt weggewerkt en een snedige counter tot stand bracht maar zonder geluk want de verdediging van Amber was ook op tijd terug. We gaan rusten met een 3-0 voorsprong na een 1ste helft met mooi en fraai combinatie voetbal en acties.
De 2de helft startten we met enkele verschuivingen in opdracht voor volgende week, waardoor het wat zoeken is en wat stroef loopt. Het vlotte spel is wat weg en daardoor kan Amber in de 41ste minuut de 3-1 op het scorebord zetten.
We krijgen in de 45ste minuut een corner van Glenn Mertens maar de doelman van Amber plukte de bal uit de lucht. In de 47ste minuut rukt Amber op en maken ze de aansluitingstreffer 3-2, terug spanning in de wedstrijd die al gespeeld leek te zijn.
Toen zijn er 10 minuten voorbij gevlogen met wat stress voetbal om toch de 3-3 niet tegen te krijgen, onze boys herpakte zich en in de 58ste minuut kan Kevin Schrijvers de 4-2 binnenknallen op assist van Glenn Mertens, door deze goal was er terug een bevrijding.
In de 62ste minuut rukt Emre Ciftcibasi op en knalt op doel maar ziet zijn schot voorlangs gaan, ook een schot van Glenn Mertens op aangeven van Michael Pintens gaat over de goal. Net voor affluiten krijgen we nog een vrijschop van net buiten de rechthoek, kristof Luijckx maakt zich klaar om te trappen, mooi getrapt maar de doelman van Amber redde deze bal mooi.
We wonnen deze wedstrijd met 4-2 en blijven zo in het spoor van de leider die nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Volgende week nemen we het op tegen Sifra op het kunstgrasveld in het peerdbos

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.