Matchverslag: AC De Heide – FC The D-C Boys 1-3

Voor de topper tegen de 2de in de rangschikking moesten we naar het kunstgrasveld sportpark ruggeveld.
Er was door de drukte van matchen weinig tijd om goed op te warmen en dat na een maand geen voetbal was dit zeker te merken in de eerste 20 minuten van de 1ste helft. Er was veel middenveld voetbal met weinig kansen voor beide ploegen, 1 grote kans voor AC De Heide maar Björn De Herdt hield de bal met een kattensprong uit de goal. In de volgende minuten kregen we meer balbezit en af en toe wat kleine kansjes en schoten die voorlangs gingen, in de 30ste minuut een grote kans voor ons maar de doelman van AC De Heide hield ook met een mooie save de bal uit de goal in de corners na dien was er telkens wel wat gevaar tot we een vrijschop op de lijn in het midden van de grote baklijn, deze vrijschop was precies ingestudeerd want werd mooi gescoord door Steve Segers. De laatste minuten van de 1ste helft kregen we nog enkele grote kansen om de score te verdubbelen maar we gingen rusten met 0-1.
In de 2de helft begon AC De Heide serieus te drukken maar onze verdediging stond als een huis. De 6de minuut van de 2de helft is een heftige… Kristof Luijckx wordt diep gestuurd, is alleen door op de keeper maar wordt voor de grote baklijn neergehaald, de speler van AC De Heide krijgt rood en in het tumult wordt er nog een speler van het veld gestuurd met 2x geel. In deze vrijschop die er opvolgt scoort Michael Pintens de 0-2. Nog geen 3 minuten later scherpe counter en Michael Pintens maakt zijn 2de van de dag 0-3. De match lijkt gespeeld, hij deed dit nog eens over maar deze goal werd afgekeurd voor buitenspel en zo bleef de stand 0-3 met nog 15 minuten te spelen kwam AC De Heide toch weer wat drukken en liepen onze spelers wat verloren door de nummerieke meerderheid, door een slechte dekkingsfout kon de thuisploeg toch de nul van het bord trappen 1-3. Met nog 6 minuten te gaan viel onze keeper geblesseerd uit en ging Jordan Lisens in doel staan en kwam Wim De Coninck in de verdediging te staan, deze leek heel gretig te staan en deed een fout met een gele kaart tot gevolg, nadien zette hij 2 man in de wind en geen spectaculair neer maar hier werd geen gevolg aan gegeven.
We winnen deze uitwedstrijd met 1-3 en vergroten zo onze voorsprong op de AC De Heide met 9punten en er zijn nog 6 wedstrijden te spelen.
Volgende week spelen we thuis tegen de 3de in de stand Chossel sport.
Tot volgende week
Grtz Gunther

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.